Falcon Contact Kft. 133282277-1-13
+36 30 296-7538
info@falconwebdesign.hu

Keresőoptimalizálás

Honlap készítés és arculat tervezés

Keresőoptimalizálás

Mi a SEO?

A SEO olyan betűszó, amely a Search Engine Optimization kifejezést jelenti. Ez a webhelytulajdonosok által használt stratégia, hogy nagyobb forgalmat szerezzenek és magasabb rangba sorolja őket a keresőmotorok.
A keresőoptimalizálás nem a Google kijátszásáról vagy átverésérő szól. Egyszerűen olyan weboldal létrehozásáról van szó, amely optimalizált kódot és formázást tartalmaz, ami megkönnyíti a keresőmotorok számára a webhely megtalálását. Amikor az emberek keresnek az interneten az általad írt témákról, a keresőmotorral optimalizált tartalmadnak magasabb lesz a keresési eredménye, és több ember kattint a webhelyedre.

Miért fontos a SEO?

A keresőmotorok gyakran a legnagyobb forgalomforrás a legtöbb weboldal számára. A Google és más keresőprogramok speciális algoritmusokat használnak az oldalak megfelelő megértéséhez és rangsorolásához a keresési eredmények között. De ezek az algoritmusok nem tökéletesek – még mindig segítségre van szükségük ahhoz, hogy megértsék, mi a tartalom pontosan, miről szól a honlapod.
Ha a tartalom nem optimalizált, akkor a keresőmotorok nem fogják tudni, hogyan rangsorolják. Amikor az emberek keresik a megírt témákat, webhelye nem jelenik meg a keresési eredményekben, és nem lesz semmilyen forgalom a honlapon.
Nagyon fontos, hogy minden vállalkozó megkönnyítse weboldalának bejárását a keresőmotoroknak, így maximalizálhatja keresési forgalmát.

Hogyan működnek a keresőmotorok?

Szinte naponta keresel a Google.com-on, igaz? Most a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a Google vagy más keresőmotorok keresik a WEB-t vagy weboldalakat, és a SERP-et biztosítják.

De ez nem 100%-ig igaz. Először meg kell értenünk a feltérképezést.

Mi a feltérképezése?

A keresőmotorok a saját adatbázisukból származó keresési eredményeket szolgáltatják.

A keresőmotorok saját robotjai (például a GoogleBot a Google számára) vannak. Ezek a Crawlers weboldalakat, linkeket és oldalakat feltérképez az interneten és tárolja az adatbázisukban. Más szóval, a Search Engine Bots, keresi meg a releváns információkat az interneten és tárolja azokat a tudásbázisban. Ezért hoztuk létre és küldtük el “SiteMap” -ot a WebMasters Tools használatával, hogy többet tudjanak honlapunk struktúrájáról a keresőmotorok.

Gyakori kérdés …

Csak létrehoztam egy weboldalt vagy blogbejegyzést, vagy akár új webhelyet is elindítottam, de ez nem jelenik meg a Google keresési eredményeiben. Miért ?

A google vagy más keresőmotorok nem nyújtanak eredményeket közvetlenül a webhelyekről, hanem inkább az általuk feltérképezett webhelyekről nyújtanak eredményt. Ez a következő kérdéshez vezet ..

Milyen gyakran keresnek keresőmotorok a webhely feltérképezéséhez?

Tapasztalatok és vizsgálati eredmények szerint rendszerint akár több hétig is eltarthat egy normál weboldal feltérképezése. A webhely vagy oldalak csak a keresési eredmények között jelennek meg; az ilyen oldalak feltérképezését a keresőmotor pókok végezték.

A bejárási gyakoriság azonban eltér a weboldalról a weboldalra.
Például pl. A nagy domain hatóságokkal rendelkező weboldal, mint a cnn.com, friss és fontos hír tartalmait nagy gyakorisággal teszi közzé. Ezért vannak esélyei; hogy a Googlebot vagy más keresőmotoros pókok napi rendszerességgel vagy akár naponta többször is feltérképezhetik az ilyen weboldalakat.

Mit mond a Google?

A Google pókjai rendszeresen feltérképezik az internetet az index újjáépítéséhez. A feltérképezések számos tényezőn alapulnak, mint például a PageRank, az oldalakra mutató linkek és a korlátozások feltérképezése, például az URL-ben szereplő paraméterek száma. Bármely számú tényező befolyásolhatja az egyes webhelyek feltérképezési gyakoriságát.

A feltérképezési folyamatunk algoritmikus; számítógépes programok határozzák meg, hogy mely oldalakra kell feltérképezniük, milyen gyakran és hány oldalt kell letölteni minden webhelyről. Nem fogadnak el pénzt a webhely gyakoribb feltérképezésére.

Forrás: Google Webmesterek

Mi az Indexelés?

A feltérképezés után a Google Bot eldönti, hogy indexel-e egy weboldalt, vagy nem sok tényezőtől függően. Egyszerű szavakban az indexelés a webhelyek és weboldalak Google Kereséshez való hozzáadásának folyamata.

Az egyetlen kemény része a SEO-nak …

A Google és más keresőprogramok folyamatosan változtatják algoritmusukat, hogy releváns keresési eredményeket biztosítsanak a keresők számára.

Mik azok kulcsszavak?

A kulcsszó olyan szó vagy kifejezés, amely leírja az oldal témáját. Gyakran a “Keresési lekérdezések” kulcsszavak a Felhasználók által megadott adatok, termék vagy szolgáltatás megkeresése céljából.

Az On-Page SEO teljes stratégiája és bizonyos mértékig az Off-Page SEO a Kulcsszavakon alapul. Mielőtt elkezdenénk végrehajtani az On-Page SEO-t, meg kell tennünk “Kulcsszókutatást”. Függetlenül attól, hogy Site Title, Page Title, Image Alt Tag, Meta Data vagy akár a tényleges oldal tartalmait hozza létre, először fontos kulcsszavakat kell megadnunk.

Kulcsszó és keresési lekérdezések

Sok digitális marketingszakember téved abban, hogy a felhasználó keresési lekérdezése megegyezik a kulcsszavakkal. Bármely információ kereséséhez az egyes emberek néhány szót vagy kifejezést neveznek kulcsszavaknak. Ez lehet egy szó, mondat vagy akár kérdések.

 

 

%d blogger ezt szereti: