Falcon Contact Kft. 133282277-1-13
+36 30 296-7538
info@falconwebdesign.hu

Fotós portfólió honlapkészítés

Honlap készítés és arculat tervezés

Fotós portfólió honlapkészítés

Fotográfusként a portfólió-weboldal a névjegykártya a digitális világban. Az online jelenlét szükséges ahhoz, hogy bemutasd a munkáidat a világnak és elérd a potenciális ügyfeleket. Ezért minden fotós számára fontos, hogy alaposan átgondolja portfóliójuk weboldalainak tervezését és tartalmát.
Az online portfólió fő célja, hogy bemutassa a munkádat és megkönnyítse az emberek számára a kapcsolatba lépést veled. A webes tervezésnek támogatnia kell ezt a célt. Az egyszerűségre épülő webes tervezés lehetővé teszi a munkád kitűnő megjelenését. Ezenkívül megkönnyíti a látogatók számára a weboldalon való navigálást. Minél intuitívabb a portfólió webhelyének kialakítása, annál jobbnak mutatja a munkáidat.
A weboldal jellemzi a fényképész munkásságát is. Mint egy esküvői fotós, akkor az online portfólió ugyanolyan vidám, mesés hangulatú legyen, mint egy esküvő. Utazási fotósként olyan weboldal mutat jól, amely kalandot sugároz.
Az online portfóliód között a “legjobb” fotók legyenk, nem szükséges az összes munkádat rá feltölteni. Tehát kritikus fontosságú, amikor kiválasztod a weboldon megjelenő fotókat. Újabb munkák elkészülése után rendszeresen frissíteni kell a portfoliódat.

A portfóliód és a SEO

Az online portfólió keresőoptimalizálásával meghatározható, hogy mennyire magas a keresési eredmények rangsorolása. Ez a rangsor közvetlenül befolyásolja a webhely látogatóinak számát. Bár a SEO egy bonyolult téma, van néhány dolog, amit tehetünk, hogy javítsuk a portfóliódnak rangsorolásán. Először is, a képeket a kép alt tagjával kell megadnia a webhelyen lévő fotókon. Másodszor, hozzáadhatsz egy blogot a portfolió weboldalához. A fotózásról szóló minőségi bejegyzések rendszeres írásával több látógatót hoz vissza a honlapodra, és a rangsor is javulni fog.

Közösségi média előnyei

Az online jelenlét nem korlátozódik a webhelyére. A közösségi média remek módja a munkádnak és online portfoliódnak népszerűsítésében. Ezenkívül megkönnyíti az emberek számára a kapcsolatot. Adj hozzá linkeket a portfólió honlapodhoz egyéb közösségi oldalaidról és onnan is hirdetheted a honlapodat. A közösségi média másik előnye, hogy a fotós másik oldalára mutathat. Például, miközben a portfólió weboldalad a szakmai munkádat mutatja be, az Instagram nagyszerű lenne a személyes fotók számára.

Mobil webdesign

Ha nyomon követed a sikeres fotósok portfólió weboldalait, észre fogod venni, hogy azt rendszeresen frissítik. Az egyik oka ezeknek a frissítéseknek az, hogy az elképzelés, hogy mi a jó design változik az idő múlásával. Mivel az esztétika fontos a fotósok számára, muszály, hogy lépést tartsunk a webdesign általános tendenciáival. A másik oka a technológia változásai. Az okostelefonok és a táblagépek például megváltoztatták a weboldalak elérését. Ha a weboldalad dizájnja nem reszponzív, akkor egy nagyszámú internet-felhasználó számára nem megfelelően, vagy egyáltalán nem jeleníti meg a munkáidat, ezáltal ezeket az potenciális új ügyfeleket el is veszítheted.

Galéria

 

%d blogger ezt szereti: